Фирмени промени:
Промяна на предмета на дейност

За фирми ООД и ЕООД. Срок за вписване: 4 работни дни. Цена 120 лв. (включва всички допълнителни разноски)

 

  • Записвате час по телефона и/или попълвате формата за заявка на промени по-долу.
  • Посещавате офиса ни (присъствието на законния представител е задължително).
  • Консултираме ви по всякакви въпроси, свързани с Търговския регистър.
  • Подготвяме документите и ги подписвате. Процедурата отнема не повече от 20 минути.
  • Получавате входящ номер, с който можете да следите движението на заявлението online.
  • Услугата се извършва единствено OFFLINE. Срок за вписване: 4 работни дни.
Как работим
Как да поръчам?

Online или Offline? Услугата "Промяна на предмета на дейност" е само за ЕТ/ЕООД/ООД и се изпълнява единствено Offline. Нужно е да запазите час за посещение в офиса ни. Можете да ни звъните по всяко време, вкл. може да запазите час за същия ден. Управителят следва лично да посети офиса ни, както и съдружниците. В случай, че някой от съдружниците няма възможност да присъства лично, уведомете ни предварително - ще предложим варианти.

Как се оформя новия предмет? Ние разполагаме с множество бланки за различни дейности. Подготвили сме и онлайн форма, която може да ви даде идеи. За да я ползвате, следва да изпълните стъпките от формата в дъното на страницата. След като потвърдите формата, ние ще имаме представа какъв предмет на дейност ще извършва фирмата и ако се налага - ще допълним дейностите.

Колко време отнема?  Процедурата отнема около 20 минути, т.е. минимум толкова ще бъдете ангажирани в нашия офис. Освен да подготвим документите за промяната, ние ще ви консултираме по въпроси, свързани с Търговския регистър. Това може да отнеме още време, което зависи от самите въпроси. Ние заявяваме промените по електронен път. Това се случва още в същия ден, след вашето посещение.

Мога ли да следя движението на заявлението?  Вписването на новия предмет на дейност по партидата на фирмата отнема 4 работни дни. През това време, движението може да се следи чрез уеб-сайта на Търговския регистър (по входящ номер). То ще има статус "обработва се" през първия ден, след което то ще бъде разгледано и прието. До 4-тия ден статусът ще бъде "Изчакване на 3-дневен срок". Това означава, че всичко е приключило и промените предстои да бъдат отразени след изтичане на срока. Накрая вписването ще получи номер, който съдържа датата, часа и секундата на публикуването.

FAQ
Често задавани въпроси

Има ли изисквания към предмета на дейност? Законът предоставя свобода при изборът на дейност, но дейностите трябва да са законни. Правният обичай е наложил определени дейности, които могат да се срещнат в предмета на почти всяка фирма. Практиката показва, че има търговци, които вписват в предмета си и различни екзотични дейности, които нямат търговска същност ("тантра", "свързване на душата с тялото" и др.). Това не е забранено, но определено не изглежда добре.

Нужно ли е предметът да е подробен?  Не. Всъщност, какво точно пише в предмета на дейност рядко е от значение. Това е интересно основно за статистиката. Дори дадена дейност да не е записана в предмета на дейност на фирмата, това не означава че не може да я извършвате. И обратното - не е нужно да правите, това, което пише. Обичаят е наложил в началото да се изписва основната дейност на фирмата, а след него - допълнителните дейности и такива, които евентуално фирмата може да реши да извършва. Не е необходимо да се прекалява с изброяването. Сериозните компании изписват това, с което действително се занимават. Така, техният предмет на дейност макар и кратък, има голяма тежест.

Какви дейности не може да се изброяват? Следва да се избягват дейности, за които се изисква лиценз или разрешение - застраховане, адвокатска дейност, търговия с петрол, хазарт, както и всичко свързано с медицинските услуги. В случай, че не се представят документи, даващи право да се извършват тези дейности, заявлението ще получи отказ. Ако искате да кандидатствате по европейска програма, може да има специфично изискване към предмета. Тогава е добре предваритено да проучите как точно да се изпише дейността и дали се изисква добавяне на код по Класификатора на икономическите дейности (НКИД). Този код по принцип е опция, но по някои програми се изисква вписвването му в Търговския регистър.

Данни за юридическото лице

{{errors.first("step-0.company_name")}}
{{errors.first("step-0.eik")}}

ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ (придвижете с мишката нагоре и надолу или премахнете ненужните с "X")

{{ tag }} Потвърди добавената дейност Моля, изпишете нужните дейности на кирилица. + Добави нова дейност

Данни за плащане

{{errors.first("step-2.payer_firstname")}}
{{errors.first("step-2.payer_lastname")}}
{{errors.first("step-2.payer_email")}}
{{errors.first("step-2.payer_phone")}}

Вашата поръчка

Цена на гише
Цена при нас
Държавна такса
лв.
Банкова такса
лв.
Такса обслужване
лв.
Консултация
лв.
Крайна цена
120.00 лв.

Начин на плащане

Чрез ЕКОНТ На място в офиса Банков път {{ errors.first('payment_method') }}
* Ще се свържем с Вас на посочената електронна поща и/или телефонен номер за последващо потвърждение на заявката Ви.
Изпрати заявката
Моля, попълнете правилно всички полета преди да изпратите формата.
Предишна стъпка Следваща стъпка