Фирмени промени:
Промяна на седалище и адреса на управление

За фирми ООД и ЕООД. Срок за вписване: 4 работни дни. Цена 120 лв. (включва всички допълнителни разноски, вкл. нотариална такса)

 

 

  • Записвате час по телефона и/или попълвате формата за заявка на промени по-долу.
  • Посещавате офиса ни (присъствието на управителя е задължително).
  • Консултираме ви по всички ваши въпроси, свързани с Търговския регистър.
  • Подготвяме документите, които се подписват. Процедурата отнема не повече от 20 минути.
  • Получавате входящ номер. С него проследявате движението на заявлението online.
  • Услугата се изпълнява основно OFFLINE. Срок за вписване: 4 работни дни.
  • За промяна на седалище и адрес ONLINE е нужно да се посети нотариус.
Как работим?
Как да поръчам?

Online или Offline? Услугата "Промяна на седалище и адрес на управление" е предназначена за ЕТ/ЕООД/ООД и се извършва само Offline. Законният представител (при ООД и ЕООД - управителят) следва да запази час за посещение в офиса ни. Може да ни се обаждате по всяко време, вкл. за да насрочим среща в същия ден. Съдружниците следва да присъстват. Ако някой от тях е възпрепятстван, уведомете ни предварително и ние ще предложим варианти.

Нужно ли е да попълвам формата? Не е нужно да попълвате формата по-долу, въпреки че тя е направена за наше и ваше улеснение. Ние можем да съставим всички документи и на място в офиса. Попълването на формата ще ни даде възможност единствено да се подготвим предварително, но това ще ви спести не повече от 10 минути. Затова, в случай че попълването на уеб-форми не е вашето занимание, може да пропуснете. 

Колко време отнема? Процедурата отнема около 15 минути, т.е. минимум толкова ще бъдете ангажирани в нашия офис. Допълнително ние ще ви консултираме по въпроси, свързани с Търговския регистър, което може да отнеме още време - според самите въпроси. Ние депозираме заявлението още в същия ден, а отразяването на промените по партидата на дружеството отнема около 4 работни дни.

Мога ли да следя движението? Да, чрез уебсайта на Търговския регистър можете да следите заявлението. За целта, ние ще предоставим входящ номер. Първоначалният статус ще бъде "обработва се", след което заявлението ще бъде разгледано и прието. До 4-тия ден то ще има статус "Изчакване на 3-дневен срок". Това означава, че промените ще бъдат публикувани скоро.

FAQ
Популярни въпроси

Каква е разликата между седалище и адрес? Седалището е населеното място, в което се намира управлението на фирмата. Например, София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Благоевград и т.н. Адресът е конкретно място в това населено място (улица, номер, етаж). В повечето случаи седалището не се променя, а само адреса. Противното означава една Софийска фирма да стане Пловдивска. 

Има ли задължителни реквизити? Адресът трябва да е реален и да е на територията на Република България. Адрес, който явно не съществува или не е достатъчно конкретен (например гр. София, кв. Люлин, бл. 370 или гр. Варна, ул. Крайбрежна) е много вероятно да не бъде вписан. Също така, при заявяване на адрес в Търговския регистър, задължително се предоставя и пощенски код. В случай, че клиентът не го знае, ние лесно ще го проверим.

Трябва ли да съм собственик? Не. Всъщност, не се изискват никакви документи за адреса (нотариални актове, договор за наем и пр.). Достатъчно е просто да бъде посочен. Изключително важно е на адреса да има ваш представител. В случай, че няма такъв, възможно е да бъдете осъдени без да разберете или да пропуснете друго важно съобщение. За фирмите, които се регистрират по ЗДДС, е особено важно да осигурят представител на адреса си.

Може ли адресът да бъде домашен? Да. Важното е адресът да е стабилен, т.е. да не се налага преместване, тъй като промяната е свързана с разходи. В случай, че ползвате магазин или офис под наем и има вероятност да се преместите, по-удачно е да се впише домашен адрес. В случай, че не разполагате с адрес или не желаете адресът ви да се вписва в Търговския регистър, ние предоставяме услугата "Виртуален адрес". 

Данни за юридическото лице

{{errors.first("step-0.company_name")}}
{{errors.first("step-0.eik")}}

Нов адрес на управление на фирмата

{{errors.first("step-1.zone")}}
{{errors.first("step-1.township")}}
{{errors.first("step-1.populated_place")}}
{{errors.first("step-1.postcode")}}
{{errors.first("step-1.quarter")}}
{{errors.first("step-1.street")}}
{{errors.first("step-1.street_number")}}
{{errors.first("step-1.building")}}
{{errors.first("step-1.entrance")}}
{{errors.first("step-1.floor")}}
{{errors.first("step-1.apartment")}}

Данни за плащане

{{errors.first("step-2.payer_firstname")}}
{{errors.first("step-2.payer_lastname")}}
{{errors.first("step-2.payer_email")}}
{{errors.first("step-2.payer_phone")}}

Вашата поръчка

Цена на гише
Цена при нас
Държавна такса
33 лв.
17 лв.
Нотариална такса
6 лв.
6 лв.
Такса обслужване
97 лв.
Консултация
0 лв.
Крайна цена
120.00 лв.

Начин на плащане

Чрез ЕКОНТ На място в офиса Банков път {{ errors.first('payment_method') }}
* Ще се свържем с Вас на посочената електронна поща и/или телефонен номер за последващо потвърждение на заявката Ви.
Изпрати заявката
Моля, попълнете правилно всички полета преди да изпратите формата.
Предишна стъпка Следваща стъпка