В Търговския регистър
Виждат ли се личните ми данни?

Системата на Търговския регистър предлага свободен достъп до личните данни на търговците. Проверете дали вашите данни са публично достъпни през уеб-сайта.

 

 

 • Попълвате формата за поръчка по-долу.
 • Ние ще направим справка в Търговския регистър.
 • На предоставения e-mail ще изпратим информация дали личните данни са публични.
 • Срок за изпълнение: 2 работни дни.
Информация
Справка за наличие на лични данни в Търговския регистър
Публичност
Лични данни
 • Защо този регистър е публичен? Търговският регистър е електронен и публичен, т.к. правото на достъп до информация за търговците е важно за икономиката и търговския оборот. Достъпът се осъществява чрез уеб-сайта на търговския регистър.
 • Защитата на личните данни не е ли по-важна? Достъпът до информация и защитата на личните данни са основни принципи в Европейското и националното ни законодателство. Не може да се даде еднозначен отговор кое от двете е по-важно. Сравнително от скоро се обръща по-специално внимание на защитата на личните данни (покрай влизането в сила на GDPR - Регламент на ЕС 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни).
 • Нормално ли е данните ми да са достъпни? Да. Генерално погледнато, публичният достъп дори е полезен. На практика, данните на над 90% от българския бизнес са достъпни от Търговския регистър. Това е така, тъй като част от документите (учредителни актове, дружествени договори), се качват в уеб-сайта на регистъра. Всеки един участник в пазара би следвало да може да се информира дали фирмата, с която е избрал да работи или да го обслужи, принадлежи или се управлява от надеждни лица. Но на първо място, той следва да е ясно кои са тези лица. Те няма как да бъдат установени без съответните лични данни.
FAQ
Често задавани въпроси
 • Защо личните ми данни са публично достъпни? Търговският регистър е публичен. Някои от документите, които са достъпни от сайта съдържат лични данни.
 • Всеки ли може да види данните ми и нужно ли е да се идентифицира? Да и не. Всеки може да получи достъп до личните данни без да установява самоличността си.
 • Има ли значение дали личните ми данни се виждат? Данните от личната карта може да се ползват за различни недобросъвестни цели. В същото време, те могат да служат на добросъвестни лица, които просто искат да проучат надеждността на съответната фирма.
 • Възможно ли е да се скрият личните ми данни? Да. Повече информация за услугата можете да откриете ТУК.
 • Могат ли да се изтрият личните ми данни от регистъра? Не. Изтриването на данните не е възможно. В Търговския регистър следва да се пази информация кои са лицата, които представляват или са собственици на Търговските дружества.
 • Задължително ли е да скрия личните си данни? Не. Защитата на личните данни е опция.
 • Колко струва скриването на данните? Крайната цена е посочена в страницата на услугата, към която има препратка по-горе.
{{errors.first("step-0.firstname")}}
{{errors.first("step-0.secondname")}}
{{errors.first("step-0.lastname")}}
{{errors.first("step-0.pin")}}

Данни за плащане

{{errors.first("step-1.payer_firstname")}}
{{errors.first("step-1.payer_lastname")}}
{{errors.first("step-1.payer_email")}}
{{errors.first("step-1.payer_phone")}}

Вашата поръчка

Цена на гише
Цена при нас
Поръчка
0 лв.
Справка
лв.
Уведомление
лв.
Крайна цена
0.00 лв.

Начин на плащане

Чрез ЕКОНТ На място в офиса Банков път {{ errors.first('payment_method') }}
* Ще се свържем с Вас на посочената електронна поща и/или телефонен номер за последващо потвърждение на заявката Ви.
Изпрати заявката
Моля, попълнете правилно всички полета преди да изпратите формата.
Предишна стъпка Следваща стъпка